Tämä ruoka pitäisi laissa kieltää.
  • Otetaan yksi kukkakaali, semmoinen kilon painoinen.
  • Poistetaan siitä lehdet ja koverretaan juureen kuoppa.
  • Nakataan kukkakaali kattilaan kuoppa alaspäin ja lisätään vettä päälle ja lämpöä alle. Kuoppa kuulemma nopeuttaa kypsymistä.
  • Keitetään  kukkakaali niin kypsäksi, että  sitä pystyy pienellä vaivalla haarukalla survomaan.
  • Kun kukkakaali porisee kattilassa, avataan kaksi pakettia pekonia  – amerikkalaista tai suomalaista maun mukaan – ja silputaan siivut saksilla pieneksi pilppeeksi.
  • Kaivetaan esiin sopivan kokoinen uunivuoka ja sotketaan sinne pekonit ja survottu kukkakaali tyylikkääksi sotkuksi.
  • Kahdesta kananmunasta, desilitrasta maitoa ja tilkkasesta kermaa tehdään ns. munamaito, jota voi maustaa mielihalujen mukaan suolalla, pippurilla, yrteillä tai mistä nyt sattuu tykkäämään.
  • Sotketaan munamaito kukkakaalipekonisurvokseen, koristellaan pinta muutamalla voikimpaleella ja korppujauhoilla tai parmesaanilla.
  • Heitetään vuoka runsaan 200 asteen uuniin ja pidetään sitä siellä väkisin ja nälkää hilliten, kunnes pinta on aivan liian houkuttelevan värinen.
  • Luvataan itselle, että laatikosta riittää huomiseksikin, mutta syödään lämpimänä paljon ja kylmänä loput. Syödessä suunnitellaan, mitä lisukkeita kukkakaalin ja pekonin seuraksi voisi seuraavalla kerralla vuokaan lisätä. Suppilovahverot eivät ole hullumpi company.