Jos firmanimi Logitech ilmentää loogista tekniikkaa niin kaikin mokomin: jonkin sortin johdonmukaisuutta puulaakin yleiskaukosäätimissä kieltämättä noudatetaan.

Koska edellistä Logitech Harmony 785-säädintä varten oli jo avattu internetpohjainen asennustili ja ladattu asennusohjelmisto, sen seuraajan eli 700-kaken asennus hoitui pääosin vain ilmaisemalla, että nyt korvataan vanha uudella. Telkkarin, kahden digiboksin, AV-virittimen ja DVD-soittimen laitetiedot ja vakiopainikkeiden asetukset siirtyivät ilman, että tarvitsi enää tonkia esiin vekottimien mallinumeroita.

Lisäpainikkeet oli kuitenkin ohjelmoitava uudestaan. Koska 785:n näyttöruutu tarjosi kerrallaan kuusi komentoa mutta 700 vain neljä, laitteiden ohjaus vaati oman miettimisensä, jotta selattavia näyttöruudun sivuja ei tulisi liikaa. Asiassa auttoi suunnattomasti se, että vekottimen toiminto- ja laitemoodit toimivat paremmin yhteen kuin 785:ssä.

785:ssa ei ollut kolmea pikavalintanappia toiminnoille mutta kylläkin ajan ja latingin ilmaisin, joita 700:ssa ei ole. Kellosta ei niin väliksi, mutta olisi kiva tietää milloin paristojen lataus on tarpeen. Valmistajan mukaan kapulan pitäisi toimia ainakin viikon ilman uutta virtaa ja netistä bongatut käyttäjäkokemukset puhuvat pitemmästäkin ajasta. Ehkä kapula kiljuu sitten kun virtaa tarvitaan lisää.

Yksi syy 700-mallin valintaan hinnan ja paristojen ladattavuuden  lisäksi oli se, että kapulassa on riittämiin fyysisiä nappuloita. Joistakin Harmony-malleista on jätetty pois värikoodatut näppäimet, joita yksinkertaisesti kieltäydyn etsiskelemästä näyttöruudulta. Vaikka rakastankin iPhoneni kosketusnäyttöä, kaukosäätimeeni en sellaista halunnut.

Pienikätinen arvostaa näppäinten järkevää sijoittelua. 700:ssa namiskukkelit on jaettu loogisiin vyöhykkeisiin: näytön ohjausnäppäimet, valikkoalue (menu, exit, info ja guide), värikoodatut näppäimet, kanava-alue (äänentoisto, kanavien vaihtaminen ja muutenkin yleinen "liikkuminen"), toistoalue (play, pause ym.) ja alimpana numeronäpppäimet. Ajatuksellisesti erittäin käyttökelpoista MUTTA:

Näppäintuntuman vuoksi toivoisi, että firman nimi olisi Logitouch. 700:n näppäimistö on kuin kuplamuovia: toiset painikkeet toimivat selvästi naksahtaen, toiset vain lelluvat antamatta vastetta ja vastinetta. Huomaan käyttäväni säädintä kahdella kädellä vain saadakseni laiskimmat näppäimet toimimaan kertarykäisyllä. Jos käteni olisivat suuremmat ja sormeni tyyppiä nakki, olisin ehkä kaikesta huolimatta valinnut sen hintavan kosketusnäyttömallin.